Wykonanie

Słodkie
ślimaki to szybki deser, który możesz przygotować w ciągu 20 minut (łącznie z pieczeniem), więc nie straszni Ci będą niespodziewani goście. Warto
mieć w lodówce
ciasto francuskie i jakąś dobrą
konfiturę. Bardzo smaczne, może się okazać atrakcją spotkania towarzyskiego.


Składniki:
ciasto francuskiekonfitura:
truskawki z
migdałami ETERNOCarska
figa z
makiem ETERNO
jajkoPrzyrządzanie:Rozwinąć ciasto, przekroić na połowę. Każdą z nich posmarować różną
konfiturą, zwinąć w rulon i pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć na blasze. Posmarować roztrzepanym
jajkiem i wstawić do nagranego piekarnika do 200 st.C na 15 minut.

Podawać ciepłe.Możecie dowolnie urozmaicać przepis używając różnych
konfitur ETERNO .

SMACZNEGO!