ßßß Cookit - przepis na 113. Sunday / zapiekany budyń z kruszonką

113. Sunday / zapiekany budyń z kruszonką

nazwa

Wykonanie

zapiekany budyń z jabłk iem, kruszonką i jagodami goji, kawa
baked pudding with apple, crumble and goji berries, coffee
To było jakieś wolne? Serio? Gdzie te trzy dni?
/1 porcja/
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżka budyniu
- 1/2 jabłka
- 2 łyżki jagód goji
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
+
- 1 łyżka mąki żytniej
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Jabłko kroimy na cząstki i układamy na budyniu. Z mąki, masła i stevii wyrabiamy kruszonkę i układamy na jabłku. Pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 205*C.
Źródło:http://relishmeals.blogspot.com/2012/11/113-sunday-zapiekany-budyn-z-kruszonka.html