ßßß
Składniki dla 4 osób:mniej więcej 600 g piersi z kurczakamniej więcej 200 g plastrów wędzonego boczku6 świeżych du ż ych śliwekmasło do smażenia200 ml białego wytrawnego winawykałaczkiPrzygotowanie:Myjemy piersi z kurczaka, osuszamy, rozcinamy i rozbijamy tak aby uzyskać cienki płat mięsa.
Ucinamy roladki tak aby mogły pomieścić ćwiartkę śliwki.Śliwki kroimy naćwiartki . Na każdym filecie układamy śliwki.
Zawijamy śliwkę.Następnie każdą roladkę owijamy wędzonym boczkiem i spinamy wykałaczk ą .
W dużym rondlu rozpuszczamy masło. Układamy roladki.
Smażymy z obu stron aż się zarumienią.Gdy roladki zaczną przywierać do patelni, podlewamy winem.
Smażymy, aż wino wyparuje. Nie za bardzo, inaczej mięso stanie się suche.Doprawiamy solą i pieprzem.Podajemy na gorąco!Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)