ßßß
Cookit - przepis na Zupa cebulowa z serem i migdałami - LCHF
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa cebulowa z serem i migdałami - LCHF
Składniki
Cebula
Masło
Kokos
Woda
Kostka rosołowa warzywna
Sól
Pieprz
Żółty ser
Płatki migdałowe
Wykonanie
Idealna kombinacja
cebuli
,
sera żółtego
i
migdałów
. Powiew luksusu. Szwedzka zupa jest smaczna, zdrowa i tania :) Przepis autorstwa Klary Desser.
Składniki: (4 porcje)400 g
cebuli
masło
lub tłuszcz
kokosowy
do smażenia6 dl
wody
popatrz na miarki.1
kostka rosołowa warzywna
sól
,
pieprz
4 dl
sera żółtego
2 dl
płatków migdałowych
Sposób przygotowania:Włącz piekarnik na 225 °C. Pokrój
cebulę
w kostkę i podsmaż na
maśle
lub na tłuszczu
kokosowym
. Kiedy będzie już miękka, dodaj
wodę
i
kostkę rosołową
. Dopraw do smaku.Wlej zupę do 4 naczyń żaroodpornych, posyp
serem żółtym
(na 1 porcję 1 dl
sera
) oraz
płatkami
migdałowymi. Trzymaj ok 10 minut w piekarniku, aż
migdały
się zarumienią. Smacznego!
Źródło:
http://barbaramariawkuchni.blogspot.com/2013/03/zupa-cebulowa-z-serem-i-migdaami-lchf.html
Przepisy powiązane
Krem cebulowy z czosnkiem
Krem cebulowy z czosnkiem
Krem cebulowy z czosnkiem
Krem cebulowy z czosnkiem
Krem cebulowy z czosnkiem
Składniki powiązane (0)