ßßß Cookit - przepis na Zupa cebulowa z serem i migdałami - LCHF

Zupa cebulowa z serem i migdałami - LCHF

nazwa

Wykonanie

Idealna kombinacja cebuli, sera żółtego i migdałów. Powiew luksusu. Szwedzka zupa jest smaczna, zdrowa i tania :) Przepis autorstwa Klary Desser.
Składniki: (4 porcje)
400 g cebuli
masło lub tłuszcz kokosowy do smażenia
6 dl wody popatrz na miarki.
1 kostka rosołowa warzywna
sól, pieprz
4 dl sera żółtego
2 dl płatków migdałowych
Sposób przygotowania:
Włącz piekarnik na 225 °C. Pokrój cebulę w kostkę i podsmaż na maśle lub na tłuszczu kokosowym. Kiedy będzie już miękka, dodaj wodę i kostkę rosołową. Dopraw do smaku.
Wlej zupę do 4 naczyń żaroodpornych, posyp serem żółtym (na 1 porcję 1 dl sera) oraz płatkami migdałowymi. Trzymaj ok 10 minut w piekarniku, aż migdały się zarumienią. Smacznego!
Źródło:http://barbaramariawkuchni.blogspot.com/2013/03/zupa-cebulowa-z-serem-i-migdaami-lchf.html