Wykonanie
Kolejny przepis na wykorzystanie
ciasta drożdżowego Marthy bułeczki są mega słodkie, ale wystarczy zmniejszyć ilość
cukru w nadzieniu, albo wcale go nie dawać.
Składniki :
ciasto drożdżowe http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/2013/04/ciasto-drozdzowe-wg-marthy-stewart.html3/4 kostki
masła o temperaturze pokojowej1 szklanka jasnego
brązowego cukru3/4 szklanki
brązowego cukru1 i 1/2 szklanki
orzechów jakie lubicie lekko podpra ż one1/4 łyżeczki
soli3 łyżki lekkiego
syropu kukurydzianegoOpis wykonania :1. Blachę na duże muffinki obficie smarujemy
masłem, w misce mieszamy
masło z ciemnym
brązowym cukrem, dodajemy
sól i ucieramy przez 2 minuty, dodajemy
syrop kukurydziany mieszamy dokładnie.2.
Orzechy siekamy na grube kawałki ( niewielka ilość zostawić w całości na wierzch babeczek).3. Mieszankę
cukru,
masła i
syropu rozłożyć w foremce po 2 łyżeczki następnie ułożyć na niej całe
orzechy.4. Ciasto rozwałkować na prostokąt, smarujemy
masłem posypujemy jasnym
brązowym cukrem i posypujemy
orzechami. Dokładnie zawijamy. Dzielimy na 12 części układamy w formie na orzechach i lekko dociskamy pozostawiamy na ok. 60 minut, aż wyrośnie.5. Pieczemy ok. 35 - 40 minut w 180 C. wyciągamy zaraz po upieczeniu w przeciwnym wypadku karmel przyklei się do blaszki.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy