Wykonanie
WiśniówkaKolejny przepis to mój ulubiony
wiśniówka :) ,
wiśnie już powoli dojrzewają przynajmniej u mnie :)

Składniki :ok. 1 - 2 kg dojrzałych
wiśni5
goździków1/2 l
wody1/2 kg
cukru1 l
spirytusuOpis wykonania :1.
Wiśnie płuczemy i odsączamy .Do słoja wlewamy
spirytus , z
cukru i
wody robimy
syrop, gotujemy tak długo aż będzie gesty, studzimy . Wlewamy do
spirytusu dodajemy
goździki.2.
Słój napełniamy do pełna dojrzałymi lekko rozgniecionymi
wiśniami.
Słój pozostawiamy w
słonecznym miejscu na dwa tygodnie.3. Po tym czasie będzie b. dobra.Rozlewamy do butelek , dobrze zamykamy.


Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy