Wykonanie
Wiem, że nie jest to czas na robienie
nalewki ale jest czas na jej picie :) . Może ktoś z Was skorzysta w przyszłości.

Składniki na 1 porcję (4 butelki 0,5l):60 dag aronii200 listków
wiśni z ogonkami1,5l
wodyObraną aronię i listki płuczemy, przecedzamy. Zalewamy zimną
wodą doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 20 minut od zagotowania. Pozostawiamy na 24h. Przecedzamy, dodajemy:2 dag kwasku80 dag
cukrunależy to zagotować, ostudzić i dodać:0,5l
spirytusurozmieszać i przelać do butelek. Pozostawić ją na minimum 2 miesiące a
potem już tylko się delektować. Oczywiście wstrząsnąć przed otwarciem.

Wasze Zdr owie ;)

Ps. Po kilku latach robienia tej
nalewki zawsze robiła mi się delikatna
galaretka. Dostałam wskazówkę od siostry aby 0,5 l
spirytusu rozcieńczyć 0,5 szkl. zimnej przegotowanej
wody. Jeszcze tego nie wypróbowałam ale może skorzystacie ze wskazówki :)