Wykonanie
Ten przepis pochodzi z zeszytu teściowej, przepis pochodzi z programu Ewy Wachowicz. Robię go zawsze już od kilku lat, a naleśniki są smaczne i delikatne. Gdy chce użyć słodkiego nadzienia zastępuje
sól -
cukrem.
Składniki : (10 szt.)4
jajkaszczypta
soli lub
cukru2 szklanki
mąki pszennej1 szklanka
mleka1 szklanka
wody mineralnej gazowanej
olej lub kawałek surowej
słoniny do smażenia( w przypadku słonego farszu)Opis wykonania:Wszystkie składniki miksujemy w misce do uzyskania gładkiej konsystencji bez grudek. Odstawiamy na 20 minut, po tym czasie smażymy naleśniki.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy