ßßß
owsianka a la caffe caramel (karmelowe) lattePrzepis:własny/ 1 porcja /100 ml wrzątku50 g płatków owsianych120 ml mleka (krowie lub sojowe)50 ml zaparzonej kawyłyżka syropu karmelowego* (lub mniej/więcej - według uznania)do poddania:łyżeczka sosu karmelowego**Płatki wsypać do słoiczka, zalać wrzątkiem i zakręcić zakrętką słoiczek. Zaparzyć kawę. Mleko podgrzać i spienić mikserem lub za pomocą spieniacza do mleka (temperatura około 60-70 stopni Celsjusza). Kawę wymieszać z syropem, zalać nią płatki. Następnie wlać do słoiczka spienione mleko. Wierzch udekorować sosem karmelowym.smacznego../// Po miesiącu na weganizmie stwierdzam, że było to ciekawe doświadczenie, jednak na dłuższą metę (w 100 %) nie dla mnie, jednak ograniczę się do 2 porcji nabiału i jajek tygodniowo..