Wykonanie
Ale ten czas leci! Już jutro ostatni dzień grudnia, no i sylwestrowa zabawa do białego rana. Pamiętam jak rok temu
szykowałam się do wyjścia i nie
mogę uwierzyć, że od tego czasu minął okrągły rok! Też Wam tak ten roku gdzieś uciekł?Korzystając z okazji, że dostałam się do drugiego etapu konkursu "Sylwester z Perrier", postanowiłam podzielić się z
Wami pomysłem na jeden z
drinków, który przygotowałam z użyciem
wody Perrier.
Drink nie zawiera
alkoholu, jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by w razie potrzeby go dodać. Kochani Szczęśliwego Nowego Roku!Zapraszam!
SKŁADNIKI: (dla 1 osoby)30 ml
syropu barmańskiego Grenadina (lub gęsty sok z
granatu)30 ml
syropu barmańskiego Blue
Curacao50 ml
soku pomarańczowegogazowana
woda Perrier
lód kruszonyPRZYGOTOWANIE:Przed przystąpieniem przygotowania
drinka, wszystkie składniki należy schłodzić. Dzięki temu będą gęściejsze, a
lód nie stopnieje od razu.Do wysokiej szklanki (którą wcześniej dekorujemy kolorowym
cukrem) wlewamy Grenadinę. Następnie szklankę wypełniamy kruszonym
lodem do połowy jej objętości.Teraz po łyżce lub po ściance szklanki wlewamy Blue
Curacao, a w następnej kolejności
sok pomarańczowy. Na samym końcu całość dopełniamy
wodą gazowaną Perrier.Jeśli chcemy by nasz
drink zawierał
alkohol, wystarczy
sok pomarańczowy wymieszać z ulubionym trunkiem (np.
wódka, biały
rum, tequila).
Drinka możemy pić warstwami lub wymieszać. Co do
syropów barmańskich, kupiłam je w Auchan za 4,49 zł za 320 ml. No to do dna! :)