ßßß
SKŁADNIKI: (dla 1 osoby)30 ml syropu barmańskiego Grenadina (lub gęsty sok z granatu)30 ml syropu barmańskiego Blue Curacao50 ml soku pomarańczowegogazowana woda Perrierlód kruszonyPRZYGOTOWANIE:Przed przystąpieniem przygotowania drinka, wszystkie składniki należy schłodzić. Dzięki temu będą gęściejsze, a lód nie stopnieje od razu.Do wysokiej szklanki (którą wcześniej dekorujemy kolorowym cukrem) wlewamy Grenadinę. Następnie szklankę wypełniamy kruszonym lodem do połowy jej objętości.Teraz po łyżce lub po ściance szklanki wlewamy Blue Curacao, a w następnej kolejności sok pomarańczowy. Na samym końcu całość dopełniamy wodą gazowaną Perrier.Jeśli chcemy by nasz drink zawierał alkohol, wystarczy sok pomarańczowy wymieszać z ulubionym trunkiem (np. wódka, biały rum, tequila). Drinka możemy pić warstwami lub wymieszać. Co do syropów barmańskich, kupiłam je w Auchan za 4,49 zł za 320 ml. No to do dna! :)