Wykonanie
Mango jest dość.. specyficzne. Gdy po raz pierwszy je
jadłam bardzo przeszkadzał mi ten charakterystyczny posmak, ale im dłużej się z nim zaznajamiam, tym moja miłość do niego jest większa. Dlatego nie zrażajcie się do tego
owocu, bo warto dać mu drugą szansę, chociażby dla takiego śniadania ;)

Chia
pudding mango-
kokosCoconut &
mango chia
puddingSKŁADNIKI:4 łyżki chia1 szklanka
mleka ryżowego2/3 szklanki
mleczka kokosowego + 2 łyżki1 łyżeczka erytrolu/ksylitolu/syropu z agawy/cukru1
mango2 łyżki
soku z cytrynypłatki migdałoweWYKONANIE:1. Nasiona chia zalewamy w słoiczku/misce
mlekiem ryżowym i
kokosowym, wstawiamy je do lodówki.2. Po 15-20 minutach ponownie całość mieszamy, a następnie zostawiamy w lodówce na kilka godzin/całą noc.3. Następnego dnia obieramy
mango i blendujemy je z 2 łyżkami
soku z cytryny i 2 łyżkami
mleczka kokosowego.4. Przekładamy mus z
mango na
pudding chia, dekorujemy
płatkami migdałowymi.


***Ja się zmieniam, a wraz ze mną blog. Na razie przyszła kolej na nagłówek, ale w głowie jeszcze inne pomysły - tylko czasu i umiejętności na razie brak ;)