ßßß
Bardzo lubię różne smarowidła na kanapki, zwłaszcza z fasoli. Najczęściej dodaje do niej suszone pomidory i zioła. Tym razem zrobiłam z ćwikłą, którą dostałam w prezencie - domowy wyrób. Dodałam parę składników dla zaostrzenia smaku i tak powstała smakowita pasta. Idealna na śniadanie lub posiłek w pracy, świetnie smakuje z chlebkami chrupkimi. Sprawdzi się także na imprezowe przekąski w karnawale.Zapraszam :-)Składniki:- 2-3 łyżki ćwikły z chrzanem- 150 g fasoli białej (od Symbio)- dodatkowo 1 łyżeczka chrzanu (lubię ostrzejsze smaki)- sól, pieprzWykonanie:Fasolę należy ugotować do miękkości. Wystudzić i przełożyć do miski. Dodać ćwikłę i zmiksować. Jeżeli masa będzie za sucha dodać odrobinę wody. Doprawić do smaku chrzanem (opcjonalnie, moja ćwikła była bardzo łagodna w smaku), solą i pieprzem, przełożyć do pojemnika i przechowywać w lodówce.

