Wykonanie
"Kryję twarz za zasłoną rąk,Gdybym mógł pewnie uciekłbym stądCiągle myślę: Gdzie był błąd?Gdzie był mój błąd..."

wegański "
jogurt" z
nerkowców ;
banan,
maliny, wiórki koksowe i
syrop ryżowyPrzepis:inspirowany przepisem z "green kitchen stories"/1 porcja /70 g
nerkowcówłyżka
soku z cytryny (mniej lub więcej - do smaku)5 łyżek
wodyłyżeczka baby płesznik w proszku /psyllium husks powder/60 ml
wody - 1/4 szlanki
Nerkowce namoczyć w wodzie przez noc.Rano. Babę płesznik wymieszać z 60 ml
wody, odstawić. Odlać z
nerkowców wodę, wsypać je do blendera wraz z
sokiem z cytryny, 4 łyżkami
wody i zmiksować na gładką masę. Dodać 'żel' z baby płesznik i ponownie zmiksować. Podawać z ulubionymi dodatkami.smacznego.