Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu«»

Ciasto:3 szkl
mąki pszennej25 dkg
masła2
jajka1 szczypta
soli1 płaska łyżeczka
sody 1/2 szkl
cukru pudruKrem
orzechowy:2 szkl łuskanych i zmielonych
orzechów włoskich1 szkl.
mleka20 dkg
masła1/2 szkl
cukru pudruWykonanie ciasta:Wszystkie składniki ciasta zagniatamy ( jak przy cieście kruchym),formujemy kulę,owijamy folią i chłodzimy w lodówce minimum 1 godzinę.Po tym czasie ciasto wyjmujemy,formujemy małe kuleczki ( wielkość małego
orzecha laskowego ) i pieczemy w specjalnej patelni do czasu uzyskania pożądanego koloru.Gotowe łupinki odkładamy np. do miseczki.Przygotowanie kremu:Zmielone
orzechy zalewamy gorącym
mlekiem i odstawiamy na około 20 min do napęcznienia.Miękkie
masło ucieramy na puszysto z
cukrem a następnie dodajemy wystudzone
orzechy.Dobrze wszystko razem ucieramy.Gotowym kremem wypełniamy łupinki orzeszków i sklejamy je po 2 tak aby powstał
orzech.Gotowe orzeszki posypujemy
cukrem pudrem.środa, 06 stycznia 2016, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter