ßßß
Sezon na dynię czas zacząć. Dynia w zalewie to super propozycja na zimę, do obiadu, na rodzinne spotkanie, do wódeczkiSkładniki1 średnia dynia3l wody1l octu1,5kg cukrykilka goździkówSposób przygotowaniaKrok 1Dynię obrać i pokroić w kostkę. Ilość dyni na proporcje zalewy jest orientacyjna.Krok 2Zalewę zagotować i wrzucić dynię. Pogotować chwilę, aż dynia zacznie mięknąć, ale uważać, żeby jej nie rozgotować. Wrzucić do wyparzonych słoików i szczelnie zakręcić. Po ostygnięciu schować w chłodne miejsce.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyPapryka konserwowaBabka dyniowo-pomarańczowaDyniowa zupa mleczna z zacierkamiSernik z dynią i cynamonemMuffinki z dynią