Wykonanie

Kotlety gryczane powstały spontanicznie. Gotowałam sobie zupę buraczaną i zostały mi duże kawałki
buraków i
mięso z zupy. Po dodaniu
kaszy, którą uwielbiam, powstało naprawdę smaczne, chrupiące danie.Kotlety gryczaneSkładniki1,5
torebki kaszy gryczanej (akurat tyle miałam w pudełku ;))2
żeberka (ugotowane z zupy buraczanej)1
burak (ugotowany z zupy buraczanej)2
jajkasólpieprzprzyprawa do gyrosabułka tartapestki słonecznika (sprażyć na patelni)Sposób przygotowaniaKrok 1
Kaszę gryczaną ugotować i odcedzić.Krok 2Z
żeberek obrać
mięso i posiekać w drobne kawałki. Dodać do
kaszy. Kawałki
buraków z zupy zetrzeć na tarce i dodać do reszty.Krok 3Sprażyć pestki na patelni i dodać do masy. Wbić 2 surowe
jaja. Przyprawić do smaku i dodać trochę
bułki tartej.Krok 4Można zabrać się za formowanie kotletów na koniec obtaczając je w
bułce tartej. Smażymy kotlety na patelni, aż się nieco zarumienią. Smacznego!