Nie przypuszczałam, że mleko owsiane tak posmakuje mojemu synkowi, a jednakLubi pić świeże, jak i jeść w postaci budyniu ze słodkimi suszonymi morelami. Świetna propozycja na podwieczorek dla malucha.Składniki1 szklanka mleka owsianego2-3 suszone moreleglukoza (do posłodzenia)ewentualnie łyżeczka mąki ziemniaczanejSposób przygotowaniaKrok 1Morele rozdrabniamy w blenderze. Mleko owsiane wlewamy do rondelka, dosładzamy glukozą, wrzucamy morele i zagotowujemy. Gotujemy kilka minut, ciągle mieszając, aż mleko zgęstnieje i nabierze konsystencji budyniu. Jeśli jednak nadal będzie za rzadkie, możemy dodać trochę mąki ziemniaczanej zawieszonej w zimnym mleku.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyMleko owsianeDomowy, waniliowy budyńKostka jaglana z musem dyniowymWegańskie ciasteczka owsianeTarta budyniowa z galaretką