ßßß
Cookit - przepis na Krem twarozkowy
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Krem twarozkowy
Składniki
Twarożek chudy
Jajko
Cukier puder
Cukier waniliowy
Żelatyna
Woda
Galaretka wiśniowa
Wiśnie
Konfitura
Wykonanie
Składniki1 opakowanie
chudego twarożku
(500 g)2
jaja
4 łyżeczki
cukru pudru
cukier waniliowy
1 łyżeczka
żelatyny
1 łyżka
wody
1
galaretka wiśniowa
wiśnie
z kompotu lub
konfitur
Sposób przygotowania
Żelatynę
zalać
wodą
, a gdy napęcznieje wstawić do naczynia z wrzątkiem i mieszać aż się rozpuści. Odstawić do wystudzenia.
Żółtka
oddzielić do
białek
.
Żółtka
ubić na puszystą masę z
cukrem pudrem
i
cukrem waniliowym
, a
białka
ubić na sztywno ze szczyptą
soli
.
Twarożek
zmiksować z
żółtkami
i przestudzoną
żelatyną
.Zmiksowana masę wymieszać z ubitymi
białkami
. Przykryć folia i wstawić do lodówki.
Galaretkę
rozpuścić w gorącej wodzie. Do pucharków włożyć po kilka
wiśni
, zalać wystudzoną
galaretką
i wstawić do lodówki.Gdy
galaretka
stężeje, przełożyć masę
twarożkową
do pucharków i wstawić jeszcze na około godzinę do lodówki. Dekorować
konfiturami
,
sokiem
lub
likierem
.Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/krem_twarozkowy.htm
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)