Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca

Domowe
lody w porównaniu do tych zakupionych w sklepach nie posiadają takich dodatków jak:- guma guar- naturalny zagęszczać i stabilizator, który może powodować reakcje alergiczne-
syrop glukozowo-fruktozowy, który blokuje leptynę przez co ciągle czujemy się głodni-
mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych- emulgatory i stabilizatory nadające
lodom puszystą konsystencję- karagen czyli substancję zageszczającą, która może działać przeczyszczająco- substancje barwiące i nadające smak.Zamiana
śmietany mlekiem znacznie ograniczy zawartość tłuszczu w spożywanych lodach.
Lody na bazie
śmietanki posiadają około 160 kcal natomiast te skomponowane z
mleka około 120 kcal.
Lody mają konsystencję kremową, nie posiadają grudek i są bardzo smaczne. Można je jeść odrazu po przygotowaniu, natomiast jak dla mnie lepiej je jeszcze dodatkowo zmrozić, gdyż będą w tedy twardsze.Składniki:
Mleko lub
śmietana 30% - 330 ml
Żółtko jaj- 2 sztuki (przy zastosowaniu
śmietany)
Cukierki krówki- 10 sztuk
Mleko- 100mlPrzepis:
Krówki pokruszyć i roztopić w rondelku z
mlekiem na małym ogniu, ciągle mieszając, wystudzić.
Żółtka ubić lekko. Do automatu wlać wszystkie składniki i włączyć urządzenie unold model 48806 na 50 minut.


LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena

D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]