Wykonanie
Zima
daje się we znaki i chyba nie odpuszcza… Stąd też
syrop z
cebuli:)Jest świetny na kaszel zarówno suchy, jak i mokry. Działa odkrztuśnie i bakteriobójczo.Ja w dzieciństwie bardzo go nie lubiłam, a mama zawsze wciskała w okresie przeziębień.Jeżeli Ty nie znasz jego smaku z dzieciństwa, to znaczy, że albo mało chorowałeś, albo jesteś bardzo
młody :DNa szczęście mój Syn, nie odziedziczył po mnie wstrętu do
syropów i teraz gdy jego dopadł kaszelek,
syrop z
cebuli pije codziennie :)I wygląda, że będzie miał miłe wspomnienia :)Składniki:– 2 większe
cebule–
cukier ( można zastąpić
miodem )Przygotowanie:*
Cebulę obieramy i kroimy w plastry.* Układamy ciasno w słoiku po kilka plasterków, przesypując
cukrem każdą kolejną warstwę.* Zakręcamy lekko słoik i zostawiamy na noc, lub kilka godzin.
Cebula w tym czasie puści sok, który będzie naszym
syropem.Smacznego i na zdrowie :D
Kategorie: