Wykonanie
Budyń czekoladowy. Pomysł na deser dla najmłodszych :)Kolejny przepis z
serii ” domowej roboty ” i kolejny zamiennik tych sklepowych, gotowych produktów :)Gęsty tak jak lubimy, mniej lub bardziej, o kremowej, delikatnej konsystencji.Sposób i czas przygotowania takiego domowego budyniu, jest dokładnie taki sam jak w przypadku tego z paczki, a smak o niebo lepszy :)Składniki:szklanka
mleka2 łyżki słodkiego
kakaołyżeczka
cukru waniliowegopłaska łyżka
mąki ziemniaczanejpłaska łyżka
mąki zwykłejPrzygotowanie:3/4 szklanki
mleka zagotowujemy z
kakao i
cukrem waniliowym.W pozostałym
mleku bardzo dokładnie mieszamy obie
mąki.Do gotującego się w garnku
mleka, wlewamy pozostałe z
mąkami i mieszamy ciągle, energicznie do uzyskania odpowiedniej, gęstej konsystencji ( przez 2-3 minutki ) dokładnie tak samo jak gotując tradycyjny,
budyń w proszku :)Gotowy
budyń przelewamy do naczynek, w których będziemy go podawać :)
Kategorie: