Wykonanie
            Mango o pachnących owocach to świetny dodatek do deserów, wypieków, a także ciast. Delikatny żółto-
pomarańczowy miąższ delikatnie rozpływa się w ustach. Kolor i zapach kojarzy się z latem. Czego chcieć więcej? Ostatnio udało mi się kupić przecier z 
mango . Można go wykorzystać na przeróżne sposoby. Ja oczywiście zaczęłam od przygotowania orzeźwiającego koktajlu zbliżonego w smaku do indyjskiego 
mango lassi (150 ml przecieru słodzonego mieszamy z 250 ml zimnego 
mleka). Po czym zabrałam się za delikatną panna cottę . Cudowny deser na miłą kolację na balkonie.250 ml 
śmietany kremówki 30%300 g słodzonego przecieru z 
mango2 łyżeczki płaskie 
żelatynyDo rondelka wlewamy 
śmietanę kremówkę i podgrzewamy ją (tak by nie zaczęła wrzeć). W międzyczasie do filiżanki wsypujemy 
żelatynę i zalewamy odrobiną zimnej 
wody. Do gorącej 
śmietanki dodajemy 200 g przecieru z 
mango i dokładnie mieszamy. Zestawiamy z kuchenki. Po 5-7 minutach dodajemy 
żelatynę, po czym dokładnie mieszamy do momentu aż 
żelatyna rozpuści się. Mieszaninę rozlewamy do foremek. Gdy ostygnie, wstawiamy ją do lodówki na 3-4 godziny. Podajemy z 
miętą i odrobiną przecieru z 
mango.
