Wykonanie
2 grudnia, 2015 by Magdalena Tomaszewska-BolałekW zeszłą niedzielę odbył się w Warszawie Ósmy Międzynarodowy Kiermasz Dobroczynny . To niezwykła impreza pozwalająca bliżej poznać kulturę, ale przede wszystkim kuchnie z różnych regionów świata. Podczas kiermaszu można kupić jakieś drobiazgi, produkty spożywcze (często nietypowe) i spróbować dań regionalnych. Dzięki zakupom moje niedzielne popołudnie i wieczór były bardzo miłe, gdyż w tym roku skusiłam się na specjały: pakistańskie, rumuńskie, kazachskie, koreańskie, malezyjskie, ormiańskie, marokańskie, uzbeckie i ukraińskie. Szczególnie intrygujące były
makaroniki z ukraińskiej restauracji Kanapa (jak
będę wybierała się na Ukrainę na pewno tam zajrzę) czy delikatne i pachnące
kokosem malezyjskie naleśniczki kuih dadar (lub kueh dadar).Podobne wpisyFood Studies – podyplomowe studia o jedzeniu w Warszawie
Makaroniki z kremem matcha i
malinamiJapońskie
słodycze na walentynki 2014
Mody kulinarne w Polsce – trendy długo i krótkoterminowe oraz rzut oka na restauracjeBiałystok, Olsztyn i Bydgoszcz od kuchni