ßßß Cookit - przepis na Ósmy Międzynarodowy Kiermasz Dobroczynny

Ósmy Międzynarodowy Kiermasz Dobroczynny

nazwa

Wykonanie

2 grudnia, 2015 by Magdalena Tomaszewska-Bolałek
W zeszłą niedzielę odbył się w Warszawie Ósmy Międzynarodowy Kiermasz Dobroczynny . To niezwykła impreza pozwalająca bliżej poznać kulturę, ale przede wszystkim kuchnie z różnych regionów świata. Podczas kiermaszu można kupić jakieś drobiazgi, produkty spożywcze (często nietypowe) i spróbować dań regionalnych. Dzięki zakupom moje niedzielne popołudnie i wieczór były bardzo miłe, gdyż w tym roku skusiłam się na specjały: pakistańskie, rumuńskie, kazachskie, koreańskie, malezyjskie, ormiańskie, marokańskie, uzbeckie i ukraińskie. Szczególnie intrygujące były makaroniki z ukraińskiej restauracji Kanapa (jak będę wybierała się na Ukrainę na pewno tam zajrzę) czy delikatne i pachnące kokosem malezyjskie naleśniczki kuih dadar (lub kueh dadar).
Podobne wpisy
Food Studies – podyplomowe studia o jedzeniu w Warszawie
Makaroniki z kremem matcha i malinami
Japońskie słodycze na walentynki 2014
Mody kulinarne w Polsce – trendy długo i krótkoterminowe oraz rzut oka na restauracje
Białystok, Olsztyn i Bydgoszcz od kuchni
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/osmy-miedzynarodowy-kiermasz-dobroczynny