ßßß
Cookit - przepis na Ciasto francuskie z kremem i świeżymi owocami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ciasto francuskie z kremem i świeżymi owocami
Składniki
Ciasto francuskie
Śmietana kremówka
Ser mascarpone
Cukier
Borowik amerykański
Truskawka
Czereśnie
Zioła
Wykonanie
Świeże
owoce
to świetna deska ratunku, kiedy mamy niezapowiedzianych gości. W połączeniu z
ciastem francuskim
i delikatnym kremem zrobionym z
bitej śmietany
oraz
mascarpone
pozwolą nam stworzyć elegancki, ale przede wszystkim smaczny deser.
ciasto francuskie
śmietana kremówka 30%
mascarpone
cukier
borówki amerykańskie
truskawki
czereśnie
świeże
zioła
Ciasto francuskie
kroimy na kwadraty albo prostokąty i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 12-15 minut. Ubijamy kremówkę z
cukrem
. Następnie dodajemy do niej
mascarpone
(w proporcji 1:1, czyli na 100 g kremówki dodajemy 100 g
mascarpone
) i ponownie miksujemy. Krem wstawiamy na kilka minut do lodówki. Na zimne kawałki
ciasta francuskiego
nakładamy przy pomocy szprycy krem, na który następnie dekorujemy
owocami
i świeżymi liśćmi
ziół
(poniżej znajdują się dwie propozycje podania tego deseru).
Źródło:
http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/ciasto-francuskie-z-kremem-i-swiezymi-owocami
Przepisy powiązane
Gotowanie, czyli hobby dla każdego: Walentynkowe cupcakes z kremem śmietanowym i truskawką
Mini tarta z truskawkami na cieście francuskim
Deser truskawkowy
Piernik z masą mascarpone
Koktajl truskawkowy z mojego dzieciństwa
Składniki powiązane (0)