Wykonanie
Sobota, Luty 21, 2015, 21:07

Przepyszne, zdrowe, zielone smoothie z
jarmużu i słodkich
brzoskwiń z puszki z dodatkiem świeżego soku z
pomarańczy. Idealny mix i choć nieco letni i słodki, to nadaje się na każdą
porę roku.Ostatnio wiele się widzi przepisów na smoothie warzywno-
owocowe. Chyba największy prym
wiodą tutaj
szpinak i
jarmuż. Zachęcona wieloma dobrymi opiniami poszperałam w poszukiwaniu przepisów. Znalazłam parę, których skład mnie zainteresował, a wybrałam jeden, ale ostatecznie i tak go zmodyfikowałam, by nadać mu więcej słodkości i smaku. Moje smoothie nie musi być dietetyczne, a takie jakie wyszło, było wyborne. Nawet moja wybredna siostra skosztowała. Dla mnie to było idealne zakończenie dnia, wisienka na torcie po ciężkiej pracy i całym dniu na świeżym powietrzu. I przypomniało mi się lato... Spróbujcie! Jest świetne! :D1 porcjaSkład:garść liści
jarmużu (około 1 szklanki)4 ćwiartki
brzoskwiń z puszki1
pomarańcza3 łyżki
syropu z puszki po brzoskwiniach1 łyżeczka
soku z cytrynyPrzygotowanie:
Jarmuż i
brzoskwinie zmiksować blenderem na uzyskanie jednolitej gęstej masy.
Pomarańczę przekroić i wycisnąć z niej sok. Dodać do masy brzoskwiniowej.Do całości dodać
syrop po brzoskwiniach i
sok z cytryny. Dobrze wymieszać.