Wykonanie
Jakiś czas temu z firmy Sys dostałam kilka produktów do przetestowania..a wśród tych produktów była
kasza gryczana z
grzybami ..z tej
kaszy zrobiłam gołąbki..dla odmiany bez
mięsa, bo tylko z
kaszą gryczaną z
grzybami..pycha ..polecam...
1 główka
kapustykasza gryczana z
grzybami1,5 l
bulionu z
grzybami leśnymi2 - 3 łyżki
koncentratu pomidorowegoDo garnka wsypać zawartość opakowania
kaszy gryczanej z warzywami, łyżeczkę
soli oraz wlać 600 ml
wody.Dodać 2 łyżeczki
masła .Doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Przykryć pokrywką i gotować 15 minut na minimalnym ogniu.Nie odkrywać garnka.Zdjąć z ognia, zamieszać i szczelnie przykryty garnek zostawić w ciepłe miejsce na co najmniej 5 minut.Doprawić do smaku.Liście
kapusty zblanszować i odciąć zgrubiałą część u nasady liścia.Na każdy liść nałożyć farsz i zawijać gołąbki.Ułożyć w naczyniu do zapiekania, podlać
bulionem, dodać koncentrat i gotować lub piec.