Wykonanie
Zamiłowanie do jedzenia sprawiło, że myśl o założeniu bloga kulinarnego kiełkowała w mojej głowie od jakiegoś roku. Jednak niczym noworoczne postanowienia: przejścia na dietę, zapisania się na
kurs pływania, skoczenia ze spadochronem, wyprawy do Portugalii lądowała na półce – „jeszcze przyjdzie na to czas" Aż wreszcie nadszedł dzień, kiedy zapytałam sama siebie - dlaczego nie dzisiaj?Od blisko
trzech lat pod nickiem „ banditka ” publikuję swoje przepisy i zdjęcia na różnych portalach kulinarnych i jak wędrowcowi zamarzył mi się taki własny mały blog, na którym
będę mogła podzielić się z
Wami moją pasją do gotowania, dekorowania potraw, słabością do cudnych naczyń w kolorach pastelowo-
groszkowych, a przy okazji poznam ciekawych ludzi, którzy mają podobną pasję.I tak bawię, się gotowaniem, mierzeniem się z różnymi przepisami, fotografowaniem potraw, a przy okazji zaczęłam publikować przyrządzane dania na tym blogu w magicznej dacie kwietnia 2013 roku :)Przede mną jeszcze wiele kulinarnych wyzwań ,jak zrobienie własnoręcznie pączków z nadzieniem różanym, pysznych kruchych rogalików.W tym roku zrealizowałam kilka wyzwań kulinarnych tzn: klasyczny pasztet drobiowy oraz grecką musakę, w ubiegłym kulebiak z
kapustą i
grzybami do barszczu wigilijnego.Kocham podróże i z każdej z nich przywożę jakieś nowe smaki, potrawy,
przyprawy, chętnie także sięgam do kuchni mamy i babci, ponieważ poza kuchnią włoską mamy pyszną , francuską, orientalną – mamy pyszną kuchnię polską z wybornymi pierogami, mięsiwami, kluseczkami, bigosikami.Każda podróż to dla mnie podróż smaków !