ßßß Cookit - przepis na Fiołki krystalizowane do dekorowania ciast

Fiołki krystalizowane do dekorowania ciast

nazwa

Wykonanie

Pierwsze takie fiołki zrobiłam kilka lat temu. Oczywiście, po wpisach Gosi . Nie pokazałam ich jednak nigdy na blogu, poza dekoracją na serniku. W tym roku postanowiłam to zmienić.
Składniki:
fiołki
białko
biały cukier (puder lub kryształ)
Wykonanie:
Fiołki smarujemy białkiem z każdej strony. Delikatnie obsypujemy cukrem z wierzchu i spodu. Odkładamy na blachę wyłożoną papierem i odstawiamy do wysuszenia. Ja suszyłam moje w nagrzanym, ale wyłączonym piekarniku . Tak przygotowane fiołki przechowujemy do miesiąca w szczelnym pojemniku.
Źródło:http://stokolorowkuchni.blox.pl/2014/04/Fiolki-krystalizowane-do-dekorowania-ciast.html