Wykonanie
Pudding chia z
miętą i
malinami jest jednym z moich ulubionych dań
śniadaniowych :)
Pudding chia with mint and raspberries is one of my favorite breakfast dishes :)…Składniki:3 łyżki nasion chiaok 250ml
napoju kokosowego1 łyżka złotego
syropu (lub
miodu)2-3 listki
miętymaliny (jak dużo chcesz)wsyp nasiona chia do szklanki/kubka/słoika, zalej
napojem kokosowym, dobrze wymieszaj i wstaw do lodówki na kilka godzin*. W tym czasie dokładnie wymieszaj zawartość szklanki przynajmniej raz, jak nasiona już trochę nasiąkną (żeby rozbić grudki).gdy zawartość naczynia będzie już gęsta, wymieszaj ją, dodaj złoty
syrop, „podarte” an drobne kawałeczki listki
mięty, wymieszaj i dodaj tyle
malin, ile zmieści się w naczyniu :)**Smacznego :)*zwykle wstawiam kubek do lodówki wieczorem, mieszam rano, a gotowy
pudding zjadam wieczorem, po powrocie z pracy :)**oprócz porcji
malin, która
mieści się w szklance/kubku/słoiku, biorę jeszcze przynajmniej drugie tyle w miseczce i dodaję je w trakcie jedzenia –
owoców nigdy zbyt wiele ;)…Inny przepis na
pudding chia znajdziesz pod tym
linkiem ->
Pudding chia #1…Ingredients:3 tbsp chia seedsabout 250ml coconut
drink1 tsp of goldenn
syrup (or honey)2-3 leaves of mintraspberries (as many as you want)put chia into a cup/jar/glass, add milk, stir and put into a fridge for a few hours*. During that
time stir it at least one
time, when seeds soak a bit.when the chia-milk mixture gets thick, stir it and add „shredded” mint and
syrup,
stri,
than add raspberriesBon appetit! :)*I usually put my chia-milk filled glass into a fridge in the evening, stir it in the morning and eat after work :)**I usually take
more raspberries
than fit in the glass at the beggining. About to times
more ;)…You can check another chia
pudding recipe by clicking on thic link ->
Pudding chia #1