Wykonanie
Wrzucam ten przepis, ponieważ obiecałam ;) Nie jest to danie odkrywcze, w żadnym razie skomplikowane, względnie szybkie w przygotowaniu – w połączeniu z sosami idealne na imprezę. Zwykłe,
drożdżowe paluchy do maczania :)Składniki:ok 250g ciasta na pizzędowolne
przyprawy i
zioła* ;)ok 50g
sera żółtego (opcjonalnie)nagrzej piec do 200 Cciasto zagnieć z przyprawami/ziołami (dodaj sporo, żeby były wyczuwalne)podziel na porcje i uformuj w paluchy (im cieńsze, tym krócej będą się piekły i będą szybciej chrupiące)ułóż paluchy na blaszce wyłożonej pergaminem, jeśli chcesz – posyp obficie
serempiecz dopóki się nie zrumieniąSmacznego! :)*połączenie: czosnek+świeża bazylia+suszone pomidory+oliwa jest bardzo dobre :)**pasuje do nich
Sos czosnkowy z
oregano