ßßß

Przygotowanie:Warstwa jabłkowa:Jabłka umyć,obrać,pokroić w kostkę.W garnku rozgrzać masło,dusić owoce do momentu aż zaczną się rozpadać.Zdjąć z gazu,dodać mąką ziemniaczaną,wymieszać,odstawić do wystudzenia.Spód: Wszystkie składniki przełożyć do miski,zagnieść gładki ciasto.Odłożyć 1/3 ,zawinąć w folię,zamrozić.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia,rozłożyć na niej równo kruche ciasto.Na ciasto wyłożyć ostudzone jabłka.Wierzch: Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę, dodać mąkę ziemniaczana,chwilkę miksować aż białka staną się szkliste.Ubite białka rozsmarować na jabłkach.Zamrożone ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach,posypać nim wierch ciasta.Piekarnik nagrzać do 180st,piec szarlotkę ok 1 h.(W razie przypalania się wierchu przykryć ciasto folią aluminiową lub papierem do pieczenia)SmacznegoPost navigation← Mój autorski pomysł na soczystą karkówkę.Pikantny naleśnik daje im oryginalności i bardzo pozytywnie smakuje zawinięty w mięsie.Lekka sałatka podana z soczystą ,pieczoną piersią kurczaka na sosie czosnkowym.Mój mąż był bardzo zadowolony z takiego obiadu :) →