Wykonanie
Witki mi opadły, kiedy miesiąc temu, jak spadł pierwszy śnieg, usłyszałam w
radiu „Last Christmas” – ta piosenka od dawna nie wyzwala we mnie bożonarodzeniowej ekscytacji. Teraz wszędzie natykam się na choinki, bombki i Mikołajów. Cóż… udzieliło mi się, w końcu kiedyś musiało. Dzisiaj w kuchni zapachniało piernikiem.
Jakiś czas temu podałam Wam przepis na muffinki-murzynki z
żurawiną. Dzisiaj wprowadziłam pewną modyfikację do receptury i wyszły mi babeczki w świątecznym klimacie. Do podstawowych składników dodajcie:20 g
maku25 g kandyzowanych skórek z
pomarańczy1 czubatą łyżeczkę mocnej
przyprawy do piernikaZamiast
żurawiny możecie użyć
rodzynek. Cały proces technologiczny pozostaje bez zmian. Efekt natomiast jest zachwycający 😉Related PostsMurzynek z
makiem i
suszonymi śliwkamiMuffinki „murzynki” z
żurawinąBabka na
winie musującymSzybko dojrzewające pierniczki (alpejskie)Pierniczki katarzynki