ßßß
Składnikitruskawki, 1 i 1/2 kilogramarabarbar, 1/2 kilogramacukier, 1/2 kilogramaskórka i sok z 1/2 pomarańczySposób przygotowania1. Owoce umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z truskawek usunąć zielone części. Rabarbar obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do garnka o grubym dnie i zasypać cukrem. Odstawić na 24 godziny.2. Z owoców odlać powstały sok. Dodać skórkę i sok z pomarańczy. Garnek ustawić na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do minimum. Gotować 1-1,5 godziny, aż owoce się rozpadną, a masa zgęstnieje.3. Przełożyć do wyparzonych słoików. Zakręcić i obrócić do góry dnem. Można dodatkowo pasteryzować około 10 minut.plastic surgeon salarycialis or viagra