Wykonanie
Tosty z
jajkiem to chyba najbardziej klasyczne i popularne połączenie. Ale po co podawać osobno tosty i
jajko jak można połączyć te dwa składniki w piękną całość.Składniki12 kromek
pieczywa tostowego6 plasterków
wędliny6
jajekmasło20 dag
startego sera żółtego
przyprawy:
pieprz,
sólWykonanie:Krok 1. 6 tostów posmarować
masłem, na każdego tosta położyć plasterek
wędliny. Boki tosta obsypać
żółtym serem.
Krok 2. W pozostałych tostach wyciąć duży kwadrat tak aby powstała
ramka.
Krok 3. Złożyć tosty mocno dociskając brzegi
Krok 4. Do każdego tosta wbić ostrożnie
jajko.
Krok 5. Boki tostów obsypać
serem. Tosty przyprawić. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.
Gotowe.