Dzisiaj chcę Wam polecić przepis na bagietki ale carese. Oryginalny przepis znajdziecie na stronie Two Peas and Their Pod . W wolnej chwili zachęcam też do odwiedzin, na tej stronie jest tam wiele wspaniałych i ciekawych przepisów.Składniki:2 chlebki typu włoskiegopół kostki masła3 ząbki czosnku2 pomidory pokrojone w plastry2 kulki mozzarelli0,5 szklanki octu balsamicznegoprzyprawy: sól, pieprzświerza bazyliaWykonanieMasło wymieszać z rozgniecionym czosnkiem. Chleby przekroić na pół, każdą kromkę posmarować przygotowanym masłemczosnkowym. Na chlebie ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę i przyprawić solą i pieprzem. Chlebki piec w temperaturze 180 stopni przez 25- 30 minut aż mozzarella się rozpuści.Na rozgrzanej patelni podgrzewać ocet balsamiczny aż uzyskamy gęstą konsystencję.Gotowe chlebki wyjmujemy z piekarnika, na każdym rozkładamy plastry pomidora. Chlebki posypujemy rozdrobnioną bazylią i polewamy octem. Smakują wyśmienicie.