ßßß
Jesień w pełni, więc odrobina słodyczy zawsze wskazanaProsta, pyszna, orzechowa tarta, zapraszam po przepis.
Składniki na ciasto:250 g mielonych migdałów8 łyżek syropu z agawy lub mioduSkładniki na karmel:125 g cukru kryształu50 g śmietanki 30%Pozostałe:orzechy włoskie, płatki migdałowe
Ciasto robi sie bardzo szybko. Migdały mieszamy z syropem i zagniatamy ciasto, którym oblepiamy foremkę. Pieczemy około 13 minut w 180 C z termoobiegiem.Przygotowujemy karmel: na sucha patelnię wsypujemy cukier i podgrzewamy na średnim ogniu, ąż cukier zacznie sie rozpuszczac, nie mieszamy. Następnie wlewamy smietankę, wówczas mieszamy i zostawiamy chwilę do zagotowania.Na spód tarty układamy orzechy i polewamy masa karmelową, czekamy chwile aż ostygnie i zajadamy.
SmacznegoZapraszam na inne słodkości: