Wykonanie
Lubie ogórkową? Ja bardzo.Dlatego wciąż szukam nowych pomysłów na tę zupę.Chociaż najbardziej lubię jeść ją z
ziemniakami to wersja z
kaszą bardzo przypadła mi do gustu.Ta wersja jest przede wszystkim ZDROWSZA! Dlatego polecam ją każdemu :)

1,5-2 l
bulionu warzywnego500 g tartych
ogórków kiszonych2
marchewki2 woreczki białej
kaszy gryczanejDo gorącego
bulionu dodajemy
marchewkę pokrojoną w drobną kostkę.Gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy
ogórki kiszone,mieszamy i gotujemy ok 45 min na malutkim ogniu ,aż
ogórki będą miękki i zupa przejdzie ich aromatem.W osobnym garnku ,w osolonej wodzie gotujemy
kaszę.Gdy zupa i
kasza będą gotowe,nakładamy porcję
kaszy do miseczek i zalewamy zupą. Smacznego!