ßßß Cookit - przepis na Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

nazwa

Wykonanie

Składniki
Ser mascarpone - 500 g
Żółtka - 6 szt
Biszkopty - 1 op
Espresso - 5
Amaretto - 2 łyżki
Khalua - 1 łyżka
Cukier - 6 łyżeczek
Kakao 100% - wg uznania
Żółtka utrzeć z cukrem na puchatą, jasną jednolitą masę. W osobnej misce utrzeć ser mascarpone. Kawę połączyć z amaretto i khaluą. Następnie stopniowo do utartych żółtek dodawać mascarpone, aż powstanie jednolita masa. Na tym etapie można (ale nie trzeba) dodać również odrobinę kawy, zmieni to kolor i smak masy. Biszkopty maczać w kawie układać równo obok siebie przykryć serkiem, na który ułożyć kolejne biszkopty. Ostatnią warstwę powinno tworzyć mascarpone, które przed poddaniem należy posypać kakao.
SMACZNEGO !
Źródło:http://trochesmaku.pl/tiramisu