ßßß



Arbuz i feta to dość odważne połączenie, aczkolwiek coraz bardziej popularne i praktykowane 😉W ostatnim czasie, ja sama częściej eksperymentuję z jedzeniem i decyduję się na nowe smaki.Tak też było z dzisiejszą sałatką, zaintrygowała mnie już jakiś czas temu, a dziś z czystym sumieniem, mogę polecić ją WamSałatka jest bardzo orzeźwiająca i lekka, smakuje na prawdę bardzo dobrze.Można ją wzbogacić o oliwki, czerwoną cebulę, liście szpinaku, czy ulubiony dressing.Składniki:arbuzfeta3 łyżki soku z cytrynyłyżka płynnego miodulistki mięty, lub bazyliiPrzygotowanie:Arbuza i fetę kroimy w tej samej wielkości kostkę.Miód łączymy z sokiem z cytryny.Jeżeli chcemy sałatkę podać w wersji dekoracyjnej, jak na zdjęciach, układamy arbuza i fetę na przemian w kostkę i podajemy do tego dressing, lub polewamy kostkę bezpośrednio na talerzu. Dekorujemy świeżymi listkami mięty.Jeśli jednak wolimy tradycyjnie podaną sałatkę, to mieszamy ze sobą w miseczce pokrojonego w kostkę arbuza, fetę, listki mięty i polewamy sosikiemJeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom