ßßß Cookit - przepis na Gotowanie

Gotowanie

Wykonanie

Dzisiaj miałam wielką ochotę coś ugotować pysznego. Zaplanowałam kotlety jajeczne z kopytkami...ale..w połowie robienia kopytek zabrakło mi mąki, rozpadły się więc w trakcie gotowania. Kotlety zapomniałam doprawić, a moja domowej roboty bułka tarta została zmielona na tarce o zbyt dużych oczkach i kotlety chrupią tak, jakby miały w sobie skorupki od jajek:) Teraz piekę ciasto zebrę, ale mam złe przeczucia...:)
Nie zrażajcie się jednak, kotlety jajeczne zawsze wychodzą pyszne, dzisiaj jest po prostu dla mnie zły dzień (może przez pobudkę o 5 . 45:)
Nawet zdjęcia mi dzisiaj nie wyszły:)
Do kotletów potrzebujemy:
8 jajek, z czego 7 gotujemy na twardo
bułkę tartą
sól i pieprz
Ugotowane jajka obieramy ze skorupki i kroimy w drobną kosteczkę. Wersja dla leniwych - miażdżymy jajka widelcem (tak, tak ja dzisiaj wybrałam wersję dla leniwych, nie uważam żeby była gorsza:). Dodajemy surowe jajko, przyprawy i mieszamy bardzo dokładnie. Z powstałej masy formujemy kotleciki coś na wzór mielonych, obtaczamy w bułce tartej i smażymy (nie trzeba długo). Gotowe - smacznego:))
Źródło:http://www.kuchnia-elexis.com/2012/01/kotlety-jajeczne-to-nie-jest-dobry.html