Wykonanie
Dzisiaj miałam wielką ochotę coś ugotować pysznego. Zaplanowałam kotlety jajeczne z kopytkami...ale..w połowie robienia kopytek zabrakło mi
mąki, rozpadły się więc w trakcie gotowania. Kotlety zapomniałam doprawić, a moja domowej roboty
bułka tarta została zmielona na tarce o zbyt dużych oczkach i kotlety chrupią tak, jakby miały w sobie skorupki od
jajek:) Teraz piekę ciasto zebrę, ale mam złe przeczucia...:)Nie zrażajcie się jednak, kotlety jajeczne zawsze wychodzą pyszne, dzisiaj jest po prostu dla mnie zły dzień (może przez pobudkę o 5 . 45:)Nawet zdjęcia mi dzisiaj nie wyszły:)Do kotletów potrzebujemy:8
jajek, z czego 7 gotujemy na twardo
bułkę tartąsól i
pieprzUgotowane
jajka obieramy ze skorupki i kroimy w drobną kosteczkę. Wersja dla leniwych - miażdżymy
jajka widelcem (tak, tak ja dzisiaj wybrałam wersję dla leniwych, nie uważam żeby była gorsza:). Dodajemy surowe
jajko,
przyprawy i mieszamy bardzo dokładnie. Z powstałej masy formujemy kotleciki coś na wzór mielonych, obtaczamy w
bułce tartej i smażymy (nie trzeba długo). Gotowe - smacznego:))