Wykonanie
Uwielbiam
rabarbar, a szczególnie połączenie lekko kwaskowego
rabarbaru ze słodką,
maślaną kruszonką. Deser bardzo szybki, smaczny i tani :)około 6 łodyg
rabarbaru3 opakowania
cukru waniliowegook pół szklanki
cukruszklanka
mąki100 g
masłalody (opcjonalnie
Rabarbar myjemy i obieramy ze skóry. Następnie kroimy w kostkę i wrzucamy do kokilek.
Rabarbar posypujemy
cukrem waniliowym (jedna łyżeczka na kokilkę).
Następnie przygotowujemy kruszonkę. Do miseczki wsypujemy szklankę
mąki. Do szklanki wsypujemy
cukier waniliowy po czym dopełniamy zwykłym
cukrem do połowy szklanki. Na wadze kuchennej odważamy 100 g
masła i wrzucamy do miseczki. Wszystkie składniki dobrze mieszamy (ja zakładam rękawiczki - nienawidzę
mieć obklejonych
masłem rąk).
Gotową kruszonką posypujemy
rabarbar. Kokilki wkładamy do nagrzanego do 180C piekarnika na około 20 minut. Smacznego!Ola