Wykonanie

Cześć! Miałam Was dzisiaj obdar owa ć świątecznymi choinkami, ale zdecydowałam, że zdrowa przekąska (chociaż w postaci
ciastek) te ż jest potrzebna.
Ciasteczka są bardzo słodkie, ale spokojnie, to wszystko za sprawą naturalnych składników -
daktyle,
rodzynki,
suszona żurawina i niezastąpione
banany ! Jeśli jeszcze nie czujecie się przekonani t o dodatkiem jest
masł o
orzechowe oraz
cynamon. Według mnie wszystko komponuje się ze sobą znakomicie, więc jeśli na czas przygotowań do świąt postanowiliście nie jeść
słodyczy, to te ciacha możecie wcinać (prawie) bezkarnie :)Składniki:130 g
płatków owsianych2 łyżki
otrębów owsianych40 g
suszonej żurawiny30g
rodzynek100 g ulubionych nasion lub
orzechów (użyłam
orzechów włoskich,
siemienia lnianego,
nasion słonecznika)2 dojrzałe
banany60 g
masła orzechowego60 g
daktyli, namoczonych we wrzątku1 łyżeczka
cynamonuPrzygotowanie:Składniki suche wymieszać w jednej misce. Za pomocą robota kuchennego połączyć
banany,
masło orzechowe daktyle i
cynamon. Łyżką wymieszać wszystkie składniki.Piekarnik rozgrzać do 160 stopni C. Z masy uformować
ciasteczka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec od 20 do 25 minut. Po upieczeniu odstawić do wystudzenia, a następnie zamknąć w słoiczku. Można je przechowywać do 12dni.Smacznego :)
