Wykonanie
Delikatna i słodka
dynia - jako przekąska. Idealna na imprezy.Polecam bo na prawdę smakuje wybornie. Coś nowego dla podniebienia :)
Składniki:2 szklanki
cukru1 szklanka
wody2
goździkicynamonkardamonok 0 , 5 kg obranej dyni
Wodę i
cukier wlewam do garnuszka i zaczynam gotować. Następnie dodaję
goździki, płaską łyżeczkę
kardamonu i
cynamonu. Można wrzucić również dodatkowo całą laskę
cynamonu do
wywaru.
Dynie myję, obieram, oczyszczam i kroję w spore kostki. Wrzucam do gorącego
wywaru i podgotowuję 10-15 minut na małym ogniu.
Dynia nie może nam się rozgotować bo się rozciapcia, a zależy nam najbardziej aby wsiąknęła słodką zalewę oraz
przyprawy. Podaję w papilotkach, lub na talerzu.