ßßß
2 szklanki mąki2 szklanki cukru trzcinowego2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia7 jajekotartą skórkę z jednej pomarańczypół szklanki stopionego masła 9 trochę więcej niż pół kostki3/4 szklanki świeżego soku wyciśniętego z pomarańczypół łyżeczki kardamonu
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, resztę składników dokładnie miksujemy. Na sam koniec delikatnie po jednej łyżce dodajemy pianę z białek i leciutko mieszamy. Piekarnik nastawiamy na 140 stopni . ciasto przelewamy do foremek i pieczemy ok 40 minut, a następnie zwiększamy temperaturę do 160 stopni i dopiekamy Jeszce ok 15-20 min. Jeśli pieczecie ciasto w jednej formie ( keksówka, lub forma na babkę) to najpierw pieczecie w 140 st ok 55 minut a następnie w 160 ok 25-30 minut.