ßßß
Znowu kremowo i pysznie.Marchwianka nie jest moja ulubioną zupą, ale złamana lekką kwasowością pomarańczy była przepyszna.Szybka i prosta.800g marchwii2 duże pomarańczeesencjonalny bulion warzywnypieprz, sól, kurkumasuszone liście selera naciowego do ozdobyMarchew obieramy i kroimy na nieduże cząstki.Wrzucamy ją do garnka i zalewamy bulionem tak, by była przykryta z 2 centymetrową nadwyżką.Gotujemy do miękkości.Gdy warzywa będą miękkie miksujemy zupę na gładką masę.Doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i kurkumą (na czubku noża).Pomarańcze chwilę wałkujemy po stole, lekko dociskając.Następnie z obydwu dokładnie wyciskamy sok i dolewamy do zupy.Dobrze mieszamy, by składniki się połączyły i gotowe. :)