Wykonanie

Znowu kremowo i pysznie.Marchwianka nie jest moja ulubioną zupą, ale złamana lekką kwasowością
pomarańczy była przepyszna.Szybka i prosta.800g marchwii2 duże
pomarańczeesencjonalny
bulion warzywnypieprz,
sól,
kurkumasuszone liście
selera naciowego do ozdoby
Marchew obieramy i kroimy na nieduże cząstki.Wrzucamy ją do garnka i zalewamy
bulionem tak, by była przykryta z 2 centymetrową nadwyżką.Gotujemy do miękkości.Gdy warzywa będą miękkie miksujemy zupę na gładką masę.Doprawiamy
solą, świeżo mielonym
czarnym pieprzem i
kurkumą (na czubku noża).
Pomarańcze chwilę wałkujemy po
stole, lekko dociskając.Następnie z obydwu dokładnie wyciskamy sok i dolewamy do zupy.Dobrze mieszamy, by składniki się połączyły i gotowe. :)