Wykonanie
Burak.Żelazo.Mam anemię żelazową odkąd pamiętam. Przez to nie
mogę być dawcą
krwi, bo na każdych badaniach mnie to dyskwalifikowało.Od czasu do czasu nachodzi mnie potrzeba, żeby temu nieszczęsnemu żelazu trochę pomóc i biorę się za jedzenie
buraków. Właśnie dlatego powstał ten koktajl. Zdrowie przede wszystkim? ;)
Składniki:2 średnie
buraki2
gruszki1 duży
banan3 szklanki świeżo wyciśniętego
soku pomarańczowego1/2 łyżeczki
cynamonu2 łyżki
mioduBuraki ugotować tak, żeby były miękkie.
Buraki,
gruszki i
banana kroimy na mniejsze kawałki, umieszczamy w naczyniu, dodajemy
sok pomarańczowy,
cynamon,
miód i dokładnie blendujemy.Podajemy od razu lub po schłodzeniu.Smacznego :)