Wykonanie
" Pieczeń rzymskaNajwspanialsza u mojej mamy " Taki tytuł nosi ten przepis. Jest to, jak wspomina
Basia, jedno z ważniejszych dań w jej rodzinie:)
Powiem Wam, że to danie jest baardzo proste, nie wymaga wielu składników a wychodzi pyszne. Chyba u mnie też będzie to jedno z najlepszych dań :)Pieczeń wychodzi bardzo soczysta, co jest wielkim plusem tego dania, bo niekiedy robiąc właśnie pieczenie
mięso wychodzi suche. Tutaj tajemnicą jest podlanie klopsa
wodą z
oliwą i w czasie pieczenia ciągłe jego podlewanie wydzielającym się sosem.

Sos powstanie za sprawą dodania
włoszczyzny do
wody z dodatkiem
oliwy, którą podlewamy
mięso.
Mięso wyszło w środku soczyste a na zewnątrz utworzyła się " chrupiąca skórka" zapewne za sprawą
bułki tartej :)Bardzo polecam ten przepis na rodzinne zgromadzenia :)