Wykonanie
Składniki:(na 3 porcje)- 3 filety z
mintaja (ok. 360 g),- 3 łyżeczki pesto
pomidorowego (ok. 30 g),-
sok z cytryny,-
sól i
pieprz,- listki
bazylii.Sposób przygotowania:1.
Filety rybne doprawiamy
sokiem z cytryny,
solą,
pieprzem i gotujemy na parze ok. 10 min.2. Filety smarujemy pesto, zawijamy, przekłuwamy wykałaczką i dekorujemy listkami
bazylii.

Roladki
rybne są bogate w:- jednonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z pesto), które obniżają poziom cholesterolu,- pełnowartościowe
białko (pochodzące z
mintaja).Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 110 gEnergia: 169 , 57 kcal
Białko: 20,42 gTłuszcz: 9 , 48 gWęglowodany: 0 , 40 gBłonnik pokarmowy : 0 , 15 gSmaczneg o i zdr owe goTrójko lorowa Tę cza