Wykonanie
Znalezione u Asi i nie zawiodły! :) Pyszne są! :) Szkoda tylko, że tak niewiele ich wychodzi z jednej puszki mleczka. Podałam z
konfiturą z
borówek,
słodyczy było aż nad to! :)Potrzebujemy (6szt.):- 400ml
mleczka kokosowego,- 2
jajka,- szczypta
soli,- 3 łyżki
cukru,- 100g
mąki ryżowej,dodatkowo:-
konfitura,-
cukier puder.Mleczko przełożyć do garnka i lekko podgrzać - do uzyskania jednolitej konsystencji. Ściągnąć z ognia (ew. przestudzić), dodać
jajka,
sól,
cukier i
mąkę - zmiksować na jednolitą masę. Przykryć i odstawić przynajmniej na 30min. Po tym czasie smażyć na suchej patelni do uzyskania złotego koloru. Posmarować
konfiturą, złożyć i oprószyć
cukrem pudrem.