Wykonanie
Prawdziwa bomba kaloryczna. Tak smaczna, że trudno się od niej oderwać.
Banany pieczone w cieście francuskim oblane polewą z
białej czekolady. Nie znajdą się na liście stałych posiłków i deserów, ale od czasu do czasu można zaszaleć, my tego szaleństwa z pewnością nie żałujemy, bo było mega pysznie! ;-)
4
bananyciasto francuskiesok z cytryny1 tabliczka
białej czekolady1
jajko2 łyżki
masła1.
Banany obieramy oraz kroimy na pół. Kropimy je
sokiem z cytryny.2. Kroimy
ciasto francuskie w taki sposób, aby wyszło nam 8 prostokątów. Kładziemy
banany na na ciasto i zawijamy w rulon. Górę każdego ciasta z
bananem smarujemy
jajkiem.3. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni przez około 15 minut.4. W rondelku rozpuszczamy
masło dodając
czekoladę zdejmujemy rondel ściągamy z ognia, cały czas mieszając. Polewamy
banany w cieście.